Titanic Thompson – Hard work to make an easy living

The Unsinkable Titanic Thompson

Alvin Clarence Thomas (1892–1974), beter bekend als Titanic Thompson, is één van de bekendste gokkers uit de geschiedenis. Hij wilde overal wel een weddenschap van maken, maar zorgde altijd dat hij in het voordeel was. Hieronder lees je hoe het soms hard werken is om je geld op een makkelijke manier te verdienen.

Hard work to make an easy living

Hoewel Thompson duizenden dollars won met pool, poker en dobbelspelletjes had de $500 die hij had gewonnen van Hickory McCullough en Beanie Benson, de twee grootste gokkers van Joplin, iets speciaals voor Thompson.

Als er naar hun gevoel niet genoeg gegokt werden, ging het drietal geregeld vissen. Op één van die tripjes zag Thompson dat werkmannen een bord langs de weg plaatsten waarop stond: ‘JOPLIN, 20 MILES’. Thompson reed ’s nachts naar het bord, groef hem uit en zette hem 5 mijl dichter bij de stad weer in de grond.

De volgende dag ging het drietal weer vissen. Uiteraard had Thompson dit voorgesteld. Op de terugweg kwamen ze langs het bord en Thompson zei: “Het lijkt me sterk dat het inderdaad nog 20 mijl naar de stad is.” Er ontstond een discussie en uiteindelijk wedden McCullough en Benson $500 dat Thompson het verkeerd had.
Ze maten de afstand met de meter van de auto en het bleek inderdaad maar liefst 5 mijl korter te zijn. “Dat komt op $100 per mijl,” zei Thompson, “een duur ritje.”

Thompson wist dat de gokkers er uiteindelijk wel achter zouden komen wat er gebeurd was en er was geen twijfel over dat zij hun geld wel weer zouden terug winnen met dezelfde weddenschap. Een slimme gokker leert van zijn fouten en Hickory en Beanie waren slimme gokkers. Alleen niet zo slim als de man die de halve nacht had gespendeerd aan het verplaatsen van een verkeersbord.

Bron: The Unsinkable Titanic Thompson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *