De man met de $100.000 borsten – review

Dit boek opent met een verhaal over Brian Zembic, die elke weddenschap, hoe gek ook, aandurft. Zo nam hij de weddenschap aan om een maand lang in een badkamer te overleven. De weddenschap om borstimplantaten te nemen werd niet direct uitgevoerd, maar uiteindelijk deed hij ook dat. Hij kreeg hiervoor $100.000 op voorwaarde dat hij ze een jaar zou houden. Meer over deze weddenschap kun je lezen in deze blog-post: De man met de $100.000 borsten

De ondertitel van het boek is ‘And Other Gambling Stories’. Hoewel je misschien verwacht dat er meer van dat soort bizarre weddenschappen in staan, valt dat eigenlijk heel erg tegen en lijkt de titel van het boek met het eerste verhaal vooral een manier geweest om de interesse voor het boek te wekken.

De rest van het boek gaat vooral over de locaties waar er gegokt wordt en op wat voor manier dat dan wordt gedaan. Er zijn hoofdstukken over het casino, de paardenrenbaan, de golfbaan, sports betting en poker. Elk hoofdstuk vertelt op wat voor manier gokken zijn plaats heeft met betrekking tot het onderwerp. Het is gelukkig geen saaie opsomming van feiten geworden en het boek bevat zeker interessante verhalen over gokkers en de manier waarop zij met geld omgaan, maar het leukste hoofdstuk van het boek is toch het eerste hoofdstuk.

Het is zeker geen straf om de rest van het boek te lezen als je in gokken bent geïnteresseerd en meer wil weten over de levensstijl van de echte gokker, maar ik zou aanraden om het eerste hoofdstuk als laatste te lezen.

Waardering:
Waardering: 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *