Het Dobbelstenen Spel

Voor dit spel heb je drie dobbelstenen en een beker nodig. Je gooit de dobbelstenen met de beker en legt uit dat de spelers kunnen wedden op een getal van 1 t/m 6. Ligt hun getal bij één van de dobbelstenen boven, dan krijgen ze twee keer hun inzet terug. Ligt hun getal bij twee dobbelstenen boven, dan krijgen ze drie keer hun inzet terug en ligt hun getal bij drie dobbelstenen boven dan krijgen ze maar liefst vier keer hun inzet terug.

Dit spel garandeert geen winst voor jou, maar geeft je wel een grote kans. Wil je zeker weten dat je niet verliest, speel het spel dan met zes vrienden en laat ze allemaal een ander getal kiezen. Als je om euro’s speelt, dan heb je de volgende mogelijkheden:
– Alle drie de dobbelstenen hebben een ander getal boven liggen, bijvoorbeeld 1, 4 en 6. Je moet de mensen die op deze nummers hebben ingezet € 2,- betalen, voor een totaal van € 6,-. Alle zes personen hebben € 1,- ingezet, dus je hebt vooraf ook € 6,- binnen gehaald. Je speelt kiet.
– Twee dobbelstenen zijn gelijk, bijvoorbeeld 2, 2, 3. Je moet aan de persoon die op 3 heeft ingezet € 2,- betalen en aan de persoon die op 2 heeft ingezet € 3,-. In totaal betaal je dus € 5,- uit. Je hebt € 1,- winst.
– Alle drie de dobbelstenen zijn gelijk, bijvoorbeeld 5, 5, 5. Je moet de persoon die op 5 heeft ingezet € 4,- betalen, maar verder niets, je hebt dus € 2,- winst.

Als je het spel gespeeld hebt, deel je ervaring dan hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *