Balletje balletje maar dan anders

luciferdoosjeDe meeste mensen kennen het spel balletje balletje wel. Bij elk optreden kom ik ook wel iemand tegen die er geld mee heeft verloren. Deze week de kans om wat geld terug te winnen met een variant van dit spelletje.

Neem drie luciferdoosjes waarvan één met lucifers en de andere twee zonder lucifers. Schud de doosjes afzonderlijk van elkaar zodat iedereen kan horen in welk doosje de lucifers zitten. Nu ga je de doosjes door elkaar husselen en je vrienden moeten volgen in welk doosje de lucifers zitten. Ze zullen het elke keer fout hebben als je het goed aanpakt.
Hoe pak je het goed aan? Door in geen enkel luciferdoosje lucifers te doen en aan je rechterpols, onder je mouw, een luciferdoosje met lucifers vast te maken met een elastiekje. Pak het doosje dat je vrienden kiezen met je linkerhand op en schud het. Ze zullen niets horen. Pak een ander doosje met je rechterhand op en ze zullen de lucifers in het doosje bij je pols horen.

Wil je het nog overtuigender maken? Plak een stapel halve lucifers in elk doosje en onthoudt aan welke kant ze zitten. Je kunt de doosjes nu ook open doen en laten zien dat ze leeg zijn door het doosje aan de ene kant naar voren te schuiven of. Schuif je het doosje naar de andere kant, dan lijkt het vol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *