Wat doet een goochelaar als hij niet hoeft op te treden (1)

Mensen zijn meestal verbaasd als ze horen dat goochelen mijn fulltime baan is. “Kun je daar dan van leven?” vragen ze. Gelukkig kan ik dat. “Maar je hebt toch niet elke dag een optreden, wat doe je dan?” is vaak de vervolgvraag.

Ik heb inderdaad niet elke dag een optreden. Optredens zijn meestal in het weekend en dat geeft door de week een hoop vrije tijd. Lekker natuurlijk, maar voor mij is het belangrijk dat er toch enige structuur in mijn week zit omdat er anders niets uit mijn handen komt.

Daarom in deze editie van ‘Wat doet een goochelaar als hij geen optreden heeft?” de maandag.

Maandag

Door de week en dus ook op maandag ga ik er meestal om 8.00 uur uit. Soms wil ik toch uitslapen en dan zet ik de wekker niet, maar over het algemeen ben ik er dan nog steeds voor 9.00 uit. De maandagochtend staat in het teken van mijn website. Ik kijk hoe goed ik op bepaalde zoektermen te vinden ben, of ik bepaalde aanpassingen kan doen die voor een betere vindbaarheid zorgen en of ik informatie wil aanpassen of toevoegen.

Daarnaast schrijf ik een weddenschap voor mijn nieuwsbrief. Mensen die zich daarvoor inschrijven, krijgen elke week een mail met daarin een leuke weddenschap die je kunt gebruiken om drankjes van je vrienden te winnen. Als je het leuk vindt, kun je je hier inschrijven: Nieuwsbrief.

Maandagmiddag spendeer ik in mijn goochelkamer. Een aparte kamer waar al mijn goochelspullen staan. En inderdaad, die kamer is alleen via een geheime ingang te bereiken. Op maandag verschillen de dingen die ik hier doe. Soms lees ik een boek of kijk ik een DVD met uitleg van andere goochelaars. Soms oefen ik een nieuwe truc of schaaf ik aan technieken van trucs die ik al doe.

Maandagavond sta ik op het sportveld. Ik speel al ruim tien jaar Ultimate Frisbee, een relatief onbekende sport waarvan veel mensen niet weten dat het in teamverband gespeeld wordt. Het wordt gespeeld op een veld met twee eindzones, zoals ook bij rugby het geval is. Het aanvallende team moet de schijf (zo noemen wij een frisbee) al overgooiend in het eindvak van de tegenstanders zien te vangen. Je mag niet lopen met de schijf en als de schijf op de grond komt is hij voor het andere team. Omdat het zo’n kleine sport is, is het mogelijk om snel op hoog niveau te spelen en we zijn nu dan ook in training om mee te doen met het WK voor clubteams in augustus.

Als ik terug kom van trainen relax ik nog even voor de tv, maar niet te lang want op dinsdag moet ik er om 6.30 uit. Waarom dat is lees je binnenkort in deel 2 van ‘Wat doet een goochelaar als hij niet hoeft op te treden?’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *