Omtrek van een wijnglas

Je bent met vrienden uit eten en de dessertkaart wordt gebracht. Terwijl je een slok wijn neemt, vraag je je hard op af waarom je toch elke keer met je neus tegen de rand komt terwijl de omtrek van het glas toch ontzettend groot is.

Laat doorschemeren dat je gelooft dat de omtrek zelfs groter is dan de hoogte van het glas. In de meeste gevallen zal niemand dit geloven. Je kunt het zelfs nog wat overdrijven door te zeggen dat je denkt dat de omtrek zelfs groter is dan de hoogte van het glas met daarop een pakje kaarten (of iets soortgelijks van die dikte). Wanneer je tafelgenoten je voor gek beginnen te verklaren is het moment gekomen om met de weddenschap te komen. Is de omtrek van het glas inderdaad groter, dan betalen zij het toetje, anders betaal jij.

Door een servet om het glas te wikkelen kun je de omtrek meten. Wanneer je nu het servet weer recht maakt en naast het glas houdt zul je zien dat je inderdaad nog een stuk servet over houdt. Je zult verbaasd staan hoeveel dit in sommige gevallen is. Probeer het thuis uit en je zult zien dat je nog een heleboel dingen op het glas kunt leggen voor de hoogte eindelijk groter is dan de omtrek.

Drink je geen wijn, maar bier of fris dan is er nog geen man over boord. Met bierglazen en de meeste longdrinkglazen werkt het ook. Het kan natuurlijk nooit kwaad om het eerst even te testen, zodat je ook een idee hebt hoeveel er nog op het glas gestapeld kan worden voordat jij het toetje moet gaan betalen.

Geniet van je gratis toetjes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *