Domino

dominoDeze keer een weddenschap met een spelletje dat iedereen wel kent: Domino. Bij dit spel leg je steentjes waarop twee getallen staan tegen elkaar aan. Je mag hierbij alleen dezelfde getallen tegen elkaar aan leggen. Doe je dit goed, dan kun je alle steentjes in een lange rij aan elkaar leggen. De weddenschap is dat jij kan voorspellen welke twee getallen er aan het uiteinde liggen.

Wat de anderen niet weten is dat jij stiekem één steentje hebt weggehaald. Bij een complete set dominostenen geven de stenen aan het uiteinde altijd hetzelfde getal. Deze kun je dus ook aan elkaar leggen waardoor een cirkel ontstaat. Als jij nu één steentje weghaalt, ontstaat er weer een lange rij, maar nu met aan het uiteinde de getallen die op het steentje staan dat jij hebt weggehaald. Het maakt niet uit welk steentje je weghaalt, zolang er maar twee verschillende getallen op het steentje staan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *