Paperclip truc

paperclip-trucVouw een bankbiljet zoals op de foto en plaats twee paperclips op het biljet. Wed met je vrienden dat je de paperclips zo van elkaar kan af laten springen dat ze elkaar raken als ze geland zijn.

Dit lijkt onmogelijk, maar als je simpelweg aan de uiteinden van het biljet trekt, dan zullen de paperclips zelfs aan elkaar zitten en dus raken ze elkaar gegarandeerd als ze geland zijn.

Waarom wed je niet dat de paperclips aan elkaar zitten? Dit lijkt zo onmogelijk dat iedereen denkt dat er wel een trucje aan zit. Door te wedden dat de paperclips elkaar alleen maar raken, lijkt het dus alsof er ook een mogelijkheid is dat ze elkaar niet raken en zal de weddenschap eerder aangenomen worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *