Titanic Thompson – de watermeloenen weddenschap

The Unsinkable Titanic Thompson

Alvin Clarence Thomas (1892–1974), beter bekend als Titanic Thompson, is één van de bekendste gokkers uit de geschiedenis. Hij wilde overal wel een weddenschap van maken, maar zorgde altijd dat hij in het voordeel was. Hieronder het verhaal over hoe hij met een lading meloenen een hele groep gokkers wist op te lichten.

Een lading meloenen

Op een dag terwijl Thompson samen met een groep gokkers bij het McCurdy Hotel rondhing, wachtend tot de gokspelletjes in de avond begonnen, zag hij een truck met een lading meloenen. “Dat ziet er goed uit,” zei hij, “ik denk dat ik me zo’n lekkere meloen koop.” Meerdere gokkers vonden dat een goed idee en samen liepen ze naar de truck. “Dit doet me denken aan iets waar ik vroeger als kind erg goed in was,” zei Thompson. “De mensen thuis zeiden altijd dat ze nooit iemand hadden gezien die zo goed was in het raden van hoeveelheden. Ik durf zelfs wel $100 te wedden dat ik kan raden hoeveel meloenen er op deze wagen liggen, laten we zeggen met een marge van 5.”

Verschillende gokkers wilden dit wil zien en het duurde niet lang voor er verschillende weddenschappen waren afgesloten. Thompson liep een tijdje om de wagen heen, bekeek de lading van alle kanten en zei uiteindelijk: “Ik denk dat er 413 meloenen op de wagen liggen.”

De gokkers betaalden de chauffeur om de meloenen uit te laden en wat bleek? Er zaten 415 meloenen in de wagen. “Ik ben het blijkbaar nog niet verleerd,” lachte Thompson.

Wat de gokkers niet wisten, is dat Thompson die ochtend de wagen had zien rijden, de hele stapel meloenen had gekocht en de chauffeur nog wat extra had betaald om exact te tellen hoeveel meloenen er in de wagen zaten. Hij moest dit doorbellen en vervolgens om 4 uur met de lading bij het McCurdy Hotel staan. Zo wist Thompson deze weddenschap tot een zekere winst te maken.

Bron: The Unsinkable Titanic Thompson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *