Find the lady

Plak vijf kaarten op elkaar zodat ze overlappen zoals in de eerste foto. Je hoeft ze niet per se op elkaar te plakken, je kunt ze ook stevig vasthouden.

Wed dat je vrienden het niet voor elkaar kunnen krijgen om een paperclip op de middelste kaart, de vrouw, te krijgen. Geef ze de paperclip en draai de kaarten om. De meeste mensen zullen de paperclip op de middelste kaart zetten (foto 2), maar als je de kaarten dan omdraait zie je dat de paperclip niet eens in de buurt komt van de vrouw (foto 3).

Sommige mensen denken slim te zijn en plaatsen de paperclip op één van de kaarten naast de middelste kaart, maar ook dan zal de paperclip nog naast de vrouw zitten. Om de paperclip echt op de vrouw te krijgen, moet de paperclip ongeveer op het midden gezet worden van de linker kaart in het middelste plaatje.

five-cards-front

five-cards-back

five-cards-wrong

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *