Wat doet een goochelaar als hij niet hoeft op te treden (2)

Mensen zijn meestal verbaasd als ze horen dat goochelen mijn fulltime baan is. “Kun je daar dan van leven?” vragen ze. Gelukkig kan ik dat. “Maar je hebt toch niet elke dag een optreden, wat doe je dan?” is vaak de vervolgvraag.

Ik heb inderdaad niet elke dag een optreden. Optredens zijn meestal in het weekend en dat geeft door de week een hoop vrije tijd. Lekker natuurlijk, maar voor mij is het belangrijk dat er toch enige structuur in mijn week zit omdat er anders niets uit mijn handen komt.

De afgelopen twee maanden heb ik toch op de meeste dinsdagen een optreden gehad, vandaar dat deel twee van “Wat doet een goochelaar als hij geen optreden heeft?” even op zich heeft laten wachten. Maar nu dan toch:

Dinsdag

Op dinsdag gaat mijn wekker om 6.30. Waarom zo vroeg als je toch geen optreden hebt, zul je je afvragen. Dinsdagochtend is voor mij sinds anderhalf jaar een netwerkochtend. Ik ben lid geworden van een bedrijfsnetwerk waar de leden elke dinsdagochtend om 7.00 uur bij elkaar komen om te ontbijten en te zien of ze elkaar aan werk kunnen helpen. Omdat we dit elke week doen en iedereen er in principe ook altijd is, leer je elkaar goed kennen en zo zullen de andere leden sneller jouw naam doorgeven als ze toevallig ergens horen dat iemand iets nodig heeft wat jij doet. Het heeft mij in elk geval al flink wat opdrachten opgeleverd, waaronder een regelmatig terugkerende opdracht in een restaurant.

Het ontbijt duurt tot 8.30 dus rond 9.00 ben ik al weer thuis. Vaak heb ik dan vanuit het netwerk nog wat contacten gekregen waar ik contact mee kan opnemen om zo mijn netwerk uit te breiden.

De dinsdagmiddag schaaf ik aan één van mijn bestaande acts of werk ik aan een nieuwe act. De komende weken zal ik voornamelijk bezig zijn met het uitwerken van een nieuwe voorstelling voor het Noorderzon Performing Arts Festival dat in augustus plaats vindt. Ik zal daar een aantal optische illusies tentoon stellen, dus ik ben nu voornamelijk bezig om deze te verzamelen en achterliggende informatie te vinden. Daarnaast zal ik er ook veel geknutseld moeten worden, dus ook de andere dagen zal ik hier mee bezig zijn.

Als ik geen optreden heb, dan is ‘s avonds ook voor mij tijd om te ontspannen. Een film kijken, een boek lezen (wat dan overigens vaak wel een boek over valsspelers is) of gewoon vroeg op bed omdat ik moet bijkomen van zo vroeg opstaan :-).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *