Trickshot

Tijdens een avondje poolen kun je natuurlijk een wedstrijdje houden om te bepalen wie die avond de drankjes betaalt, maar als je net zo als ik niet zo goed bent in dit spelletje, dan ben je snel blut. Hier een mooie weddenschap om te zorgen dat je in elk geval niet alle drankjes hoeft te betalen.

Zet een glas op de rand van de tafel aan de korte zijde. Leg een klein muntje vlak voor het glas, ook op de rand. Wed nu dat je het muntje in het glas kan krijgen zonder het muntje aan te raken en alleen een bal te stoten. Als de weddenschap is aangenomen, ga je als volgt te werk:

Zorg dat het muntje op de rand van de tafel ligt op het gedeelte dat nog bekleed is met laken. Het muntje mag niet over de rand uitsteken en het glas moet recht achter het muntje staan. Loop naar de andere kant van de tafel, leg een bal klaar recht tegenover de plek waar het muntje ligt en stoot de bal met een redelijke vaart exact tegen de rand waar het muntje ligt.

Als je dit goed doet, zal het muntje opspringen en in het glas landen. Het kan enige oefening vergen om het muntje echt in het glas te krijgen. Als je te hard stoot, vliegt het muntje over het glas, stoot je te zacht dan krijgt hij niet genoeg hoogte. Je kunt jezelf natuurlijk helpen door een laag glas te gebruiken dat niet te smal is.

Proost!

Ken je zelf nog andere simpele trickshots die als weddenschap te gebruiken zijn? Deel ze hieronder!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *