Waarom boek je een goochelaar voor je nieuwjaarsborrel?

Deze maand staan er weer tal van nieuwjaarsborrels gepland. Even aan het eind van de middag of in de avond met collega’s of zakelijke relaties een borreltje drinken en een laatste oliebol eten. Gezellig natuurlijk, maar het is wel vaak hetzelfde.

Voor een nieuwjaarsborrel een goochelaar boeken is dan ook een uitstekend idee. Veel goochelaars zijn gespecialiseerd in het optreden in settings zoals je die bij nieuwjaarsborrels vaak tegenkomt. Verschillende groepjes mensen die met elkaar staan te praten onder het genot van een drankje en een hapje. De goochelaar gaat de zaal door en vertoont bij elk groepje enkele trucs. Dat kan variëren van 5-15 minuten en soms komt de goochelaar meerdere keren langs, afhankelijk van het aantal mensen en de tijd dat hij geboekt is.

Het voordeel van deze manier van optreden is dat het doel van de bijeenkomst niet voorbij geschoten wordt, terwijl er wel een duidelijke meerwaarde gegeven wordt. Iedereen kan nog steeds met alle mensen praten waarmee hij wil praten, je hoeft niet een uur lang stil naar een show te zitten kijken. Daarnaast biedt het ook een mooi gespreksonderwerp. Zeker bij borrels voor zakelijke relaties, zullen er veel mensen zijn die elkaar niet kennen. Een gesprek opstarten is dan soms lastig. Als de goochelaar langs is geweest zal dit vaak als opening gebruikt worden voor een gesprek: “Ongelofelijk, hé?”, “Hoe doet ie dat toch?”. Het zijn maar korte zinnetjes, maar hierdoor zijn ze in gesprek en vandaar is het een kleine stap om verder over elkaars werkzaamheden te praten.

Hoe lang boek je een goochelaar?

Voor dit soort evenementen raad ik altijd een uur aan per 50-60 mensen. Dat is lang genoeg om iedereen ook daadwerkelijk wat te kunnen laten zien, maar niet zo lang dat de goochelaar om de haverklap weer voor je neus staat. Het moet natuurlijk wel leuk blijven.

Wat nu als er maar een man of 30 is? Geen probleem. Veel goochelaars hebben ook de mogelijkheid tot het geven van een centrale act in combinatie met het rondlopen. Dit hoeft ook weer geen uur te duren. Tien tot twintig minuten is genoeg. Het gaat er om dat de mensen even vermaakt worden en daarna weer met elkaar kunnen praten. Ook voor grotere groepen is een centrale act een goede toevoeging. In dit geval kan de goochelaar tijdens het rondlopen misschien niet iedereen bereiken door de beperkte tijd, maar door de centrale act heeft iedereen de goochelaar toch aan het werk gezien.

Overtuig uw baas, collega, uzelf er dus van een goochelaar te boeken. Het maakt de standaard nieuwjaarsborrel een stuk leuker waardoor uw borrel (en dus uw bedrijf) beter in het geheugen van zakelijke relaties komt te staan.

Meer weten?

Voor meer informatie over de optredens van Peter op nieuwjaarsborrels of andere gelegenheden kunt u hier contact opnemen: Contact opnemen met Peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *