Verkoop je geld met winst

Nu het luciferdoosje van de vorige keer leeg is, kun je het gebruiken voor de volgende ‘verkooptruc’. Doe een briefje van € 20,- in het luciferdoosje en vraag je gesprekspartner dit ook te doen. Vertel dat er nu € 40,- in het luciferdoosje zit. Je hebt nu dus een luciferdoosje dat € 40,- waard is. Laat hem zien dat de € 40,- er ook daadwerkelijk in zit en dat het waarschijnlijk het enige luciferdoosje is dat daadwerkelijk € 40,- waard is. Bied hem aan het doosje met inhoud te kopen voor € 30,-.

Als hij op het aanbod ingaat, heb je € 10,- winst. Hoe? Omdat jullie allebei € 20,- in het doosje hebben gedaan, koopt hij eigenlijk zijn eigen geld terug. Door de nadruk te leggen op de waarde van het doosje en niet op wie het er in heeft gedaan, is hij dat hopelijk vergeten. De kans hierop is natuurlijk groter als er al wat drankjes genuttigd zijn.

Je kunt het doosje ook veilen, wie het meest biedt, krijgt het doosje met inhoud. Bied vervolgens zelf € 20,-. Hopelijk gaat hij over je bod heen, waardoor je alsnog winst hebt. Gaat hij niet over je bod heen, dan speel je kiet.

Wat werkt beter? Het doosje veilen of het verkopen? Deel je ervaringen hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *